gf

Когато двама души се влюбят, предишният им опит, който те имат, може да доведе до недоразумения и разочарования.

За да не повтаряте стари грешки и да не отваряте рани от миналото си, вземете мерки, ако при вас се наблюдава една или повече причини, които може да разрушат връзката ви.

1. Липса на доверие. Ако не вярвате на половинката си, не само ще сте неспокойни и неудовлетворени от връзката си, но и има опасност да прогоните любовта. До голяма степен е вярна формулата, че е верен онзи, на когото вярват, и обратно – мами онзи, когото подозират непрекъснато

2. Загърбване на собствените желания. Към такъв модел на поведение са по-склонни жените – те пренебрегват потребностите си в полза на партньора, защото се страхуват, че иначе няма да бъдат обичани. Ако ви е навик, например, вместо да си поспите в почивните дни до късно, да ставате призори, за да приготвите специална закуска за любимия, рискувате натрупаният гняв да се отприщи, когато най-малко очаквате, в нечестни обвинения от типа: „Заради теб не мога да се наспя!

3. Игра на власт.Всеки опит да се манипулира другият е опасен. Не се изкушавайте да решавате проблемите с тактика от типа: „Ако той и днес се прибере късно от работа, ще го накажа със сексуално въздържание

4. Продължително мълчание. След скарване сте склонни дни наред на обидено мълчание. Смятате, че това е по-разумният и възпитан начин, отколкото да се карате. Докато се опитвате да вкарате половинката си „в правия път“, подлагате на риск интимността и близостта помежду ви.

5. Упреци за миналото.Гневът и разочарованието наистина трябва да се споделят. Фатално е обаче да натяквате за неща, които са станали преди години и за които отдавна сте получили извинение.

6. Недостатъчна съпричастност. Това, което за единия е голям проблем, а на другия му се струва незначително, не трябва да се посреща с „Я стига глупости! “. Истината е, че щом някой не се чувства добре, тъгува, разочарован е или е уплашен, това трябва да се приеме като факт, вместо да се оспорва.

7. Различни интереси. Общото хоби се отразява добре на връзката. Ако любимите занимания на другия обаче не ви привличат, пагубно ще е да омаловажавате това, което той харесва.

rozali.com

Вижте още