20150826.mpldcdvknf

Плеймейтката Златка Димитрова написа гневно писмо във Фейсбук, отправено към бизнесмена Николай Банев заради съдебната сага със сочен парцел на Каваците.

Николай Банев, според семейството, е заграбил 34 декара наследствени земи от баба й. Банев сложил ръка върху мястото им на Каваци, на което в момента има стар къмпинг с овехтели бунгала, съобщава „Флагман”.През 1999 година държавата връща земите на бабата на Черната Златка. Дълги години баща й води съдебни дела с Николай Банев, за който семейството на Златка твърди, че направил фалшива скица и така присвоил тяхното място. Оказва се, че земята е на първа линия на плажа.

След като баща й почина, Златка реши да довърши започнатото от него и също води дела. Земята, на която Банев има бунгала и хотел, е около 34-35 декара и е общинска и бе оценена на 1 милион и 300 хиляди лева.

След като вчера от Община Созопол излязоха с официално съобщение, че Николай Банев дължи над 400 хиляди лв. данъци, бизнесменът обяви, че ще даде пресконференция и покани медиите в дискотеката си в Созопол. В уречения час обаче той така и не се появи, което вбеси плеймейтката Златка Димитрова. Ето какво написа тя във Фейсбук:

„Днес в 12 часа на обяд трябваше да се състои пресконференция на г-н Николай Банев, която той сам изиска, обяви и разпрати отворено писмо до всички медии, за да ги подкани да присъстват. От тази трибуна той възнамеряваше да сипе жлъч по кмета на град Созопол Панайот Рейзи. Тази проява щеше да мине под мотото: „Крадецът вика – дръжте крадеца!“.

Аз, като пряко засегната от гореспоменатия господин, отидох в уречения час на посоченото място, където самият Банев обаче не се появи. Каква е логиката на поискаш да говориш открито и да избягаш от собствената си пресконференция? Що за наглост? Явно господинът го е хванало шубето, че на публичната среща ще се появят и много от хората, които го съдят, за да разкрият още по-втрещяващи истини за неговите задкулисни и мръсни дела, с които трупа още по-мръсните си пари.

За ваша информация хората, които са му завели дела, не са никак малко. Има-няма 50-60 души. Като заключение искам да кажа, че г-н Рейзи си изпълнява прекрасно кметските задължения. Созопол вече е с по-добра инфраструктура и е по-привлекателен както за българските, така и за чуждестранните туристи. Опитите на Николай Банев да съсипе реномето на главата на община Созопол винаги ще удрят на камък”, обяви плеймейтката Златка Димитрова.

blitz.bg

Вижте още