20150619.eutxfcxask

Проф. Юлиян Вучков съсипа от критики БНТ в коментар за културата в България.

„Направили класация за филми и ги редят като счетоводители – едно, две, три… Само малоумници могат да го измислят това“, избухна Вучков в сутрешния блок на TV7. „Но какво да кажа, след като в класацията си за великите българи сложиха Дънов на второ място. Дънов, след него Аспарух – срам!“, продължи гневния си коментар гостът.“Паметникът на Георги Марков е оглозган кокал. На Самуил главата е ядрен вампир – разлята, свирепа, дивашка. На един човек с висок морал, красив и умен“, коментира паметниците в София професорът.

После Вучков се върна на филмите. „Безспорно „Козият рог“ е номер едно“, заяви писателят. „Смехотворно е да се твърди, че Тодор Колев е най-великият актьор. Той е един шаржаджия“. Хубаво пее, непринуден е, близо е до хората. Но цял живот носи циганското. Цял живот не успя да отиде към интелигентния хумор“, заяви театралният критик.

Водещите отвърнаха, че не е хубаво да се говори така за починалите, но с това само разгневиха още повече професора. „Не ми казвайте какво може и какво не може. Моля ви се, това е моя специалност. Аз съм театрален критик“, насоли ги Вучков.

„Бойко и Вежди си мислят, че културата почва от тях, щото са влезли в Лувъра“, продължи да реди критикът. И обвини всички телевизи, че канят само Калин Терзийски от писателите.

Проф. Вучков не подмина и младите актьори. Изненадващо той нареди на първо място Краси Радков, който го имитира редовно в „Шоуто на Слави“, като откровено се лендзи от екрана. „Той е голям комик“, отсече професорът. След него нареди Мариан Бачев и Ненчо Балабанов, който пък влиза в кожата на Бойко Борисов. /БЛИЦ

Вижте още